Dažnai skanūs kepiniai nereiškia kažko sudėtingo su daugybe ingredientų. Labai įmanoma be rimtų pastangų pagaminti puikius pyragus. Svarbiausia suprasti, kaip gaminti skanius kepinius. Sveikuoliški receptai, kuriais pasidalinsime, padės!
Ingredientai sūrio pyragams:
miltai – 350 g;
žalieji svogūnai – 50 g;
vanduo – 200 ml;
sūris – 200 g;
druska – šaukštelis;
vištienos kiaušinis – 2 vnt .;
augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
bulvės – 2 vnt.
Sūrio pyragų ruošimas:
Vandenyje ištirpinkite druską ir saulėgrąžų riebalus. Į gautą skystį įsijokite miltus ir išmaišykite. Iš tešlos suformuojame gumulėlį, kurį reikia padalinti į dvi lygias dalis.
Iš anksto išvirkite bulves ir kietai virtus kiaušinius, tada nuvalykite produktus. Bulves, kiaušinius ir svogūnus reikia smulkiai supjaustyti, sūrį sutarkuoti. Sumaišykite visus ingredientus, druską ir pipirus pagal skonį.
Tešlą iškočiokite į didžiulį ploną milimetro pločio sluoksnį. Sluoksnį nupjauname taip, kad gautume stačiakampį. Stačiakampį supjaustome skersai, padaliname į mažus kvadratėlius. Ant kiekvieno kvadrato kampo dėkite įdarą.
Mes uždengiame vieną iš kampų su priešingu, kad susidarytų stačiakampis. Uždarykite kraštus, kad susidarytumėte stačiakampį pyragą.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su augaliniais riebalais (500 ml). Pyragėlius sudėkite į aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Dėl to gauname paprastus ir neįtikėtinai skanius pyragus su paprastu įdaru.
Pieno ar kefyro nereikia, kepiniai visiškai liesi.