Aš imu pollocką ir bulves: ruošiu „kotletus“, kuriuos suvalgome greičiau, nei spėja atvėsti. Dalinamės receptu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Receptai su žuvimi nėra dažnai skelbiami mano kanale, bet mano šeima tai labai mėgsta. Neseniai prisiminiau apie polloką bulvių tešloje ir noriu tuo pasidalinti su jumis. Tai beveik kaip bulviniai blynai, tik su įdaru. Traškios bulvės su minkšta žuvimi viduje – tiesiog skanu! Jei niekada to nebandėte, dabar pats laikas. Bulvės iškastos, bet žuvis – ne pati brangiausia.

Orkaitės nereikia, viskas kepama vienoje keptuvėje. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas visas kalnas „kotletų“.

Paruoškite su manimi:

Galite paimti paruoštą pollock filė, arba galite patys supjaustyti žuvį – taip, kaip jums patogiau. Filė supjaustoma nedidelėmis porcijomis ir dedama į dubenį. Druskos ir pipirų pagal skonį, švelniai sumaišykite , stengdamiesi sutarkuoti kiekvieną gabalėlį. Leiskite šiek tiek pasūdyti.

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Tada dedame į šaltą vandenį ir skalaujame, kol vanduo taps skaidrus. Po to bulves gerai išspauskite, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Į lėkštę įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos ir suplakite. Į kitą lėkštę suberkite 3-4 šaukštus miltų. Tai bus pirmoji tešla žuviai, kad ji būtų šiek tiek tvirtesnė ir priliptų prie bulvių.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sumažinkite ugnį.

Kol aliejus kaista, pradedame formuoti „kotletus“. Padėkite bulves ant delno, tada žuvį pirmiausia pamerkite į kiaušinį, tada apvoliokite miltuose ir padėkite ant delno. Tada paimkite dar keletą bulvių ir uždenkite žuvį ant viršaus. Kotletą lengvai paspauskite, kad jis būtų tvarkingas ir tankus. Perkelkite į keptuvę.

Apkepkite kotletus ant silpnos ugnies iš abiejų pusių apie 6-7 minutes iš abiejų pusių, kad žuvis ir bulvės spėtų iškepti.

Taip jie atrodo viduje. Švelnus, sultingas pollakas traškiose bulvėse. Ir nereikia garnyro! Galima patiekti su daržovių salotomis arba grietinės padažu. Būtinai paragaukite, labai skanu!

Produktai:

– Pollock filė – 400 g

– druska – pagal skonį

– kiaušinis – 1-2 vnt

– pipirai – pagal skonį

– bulvės – 6-7 vnt.

– miltai – 3-4 šaukštai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.