Pica yra gana senovinis italų patiekalas, kilęs iš viduramžių. Pirmąją picą suvalgė vargšai. Kas liko po turtuolių valgio, žmonės deda ant neraugintos tešlos gabalo.
Vėliau pica buvo patobulinta ir tapo nacionaliniu patiekalu. Amerikiečiai pateko į picą ir sukūrė šio patiekalo tendenciją. Šiais laikais sunku įsivaizduoti, kad pica nėra ruošiama jokiame mieste.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti picą iš armėniško lavašo ir nesinaudoti picerijų paslaugomis.
Greitos picos ingredientai:
didelis lavašas – vnt.;
pomidoras – vnt.;
paprika – ½ gabalo;
kiaušiniai – 3 vnt .;
pienas – 120 ml;
druska – ½ šaukštelio;
mocarelos sūris – 100 g;
augalinis aliejus – 40 ml.
Greitas picos gaminimas:
Pitos duoną sulankstome į kelias dalis ir susukame į vamzdelį. Supjaustykite pita duoną skersai į mažus gabalėlius, kad susidarytų juostelės.

Dubenyje išplakti kiaušinius su pienu ir druska. Atskirai supjaustykite pomidorą ir pusę paprikos mažais kubeliais. Sūrį sumalkite smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite kapotą pita duoną. Užpildykite pita duoną kiaušinių-pieno mišiniu, ant paviršiaus uždėkite pjaustytų pipirų ir pomidorų.
Picą pabarstykite sūriu, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.


Taigi, jūs galite gauti paprastą picą namuose.

Picą galite papuošti bet kokiomis žolelėmis, pridėti kalendros, baziliko.
