Žinome įvairių rūšių suktinukus – nuo mėsos iki pyragaičių. Panašu, kad ritiniai buvo išrasti neseniai. Tačiau iš tikrųjų ritiniams yra daugiau nei 3000 metų. Šis patiekalas pirmą kartą buvo atrastas Romos imperijoje. Kepinius ruošdavo vyniotinių pavidalu, kur vyniodavo mėsą, žuvį ir kitus įdarus.
Vėliau jie sužinojo apie ritinius kitose šalyse. Šis patiekalas tapo labai populiarus Europoje.
Šiais laikais suktinukai ruošiami tiesiogine prasme visur. Pasaulyje yra daržovių štrudelių, saldžiųjų sausainių suktinukų, meringue suktinukų, mėsos suktinukų. Pakalbėkime apie vyniotinį su mėsa, sūriu ir kiaušiniais.
Mėsos pyrago ingredientai:
kiauliena – 700 g;
druska – ½ šaukštelio;
kalendra – ½ šaukštelio;
džiovintas česnakas – 1 šaukštelis;
minkštas lydytas sūris – 140 g;
krapai – krūva;
kiaušiniai – 3 vnt .;
džiūvėsėliai.
Mėsos pyrago paruošimas:
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir suplakite plaktuku.

Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska, kalendromis ir džiovintu česnaku.
Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su lydytu sūriu. Sūrį sumaišykite su žolelėmis, sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį.

Sūrio įdarą suvyniojame į mėsytę.
Atskirame inde suplakite kiaušinius šakute. Kiekvieną vyniotinį pirmiausia pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje, o tada džiūvėsėliuose.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite suktinukus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Padažui grietinėje galite sumaišyti smulkintus žoleles ir raugintus agurkus, įdėti per spaudą perspaustas česnako skilteles.
Rezultatas – traškūs mėsos suktinukai.

Su padažu šie suktinukai puikiai papildys šventinį stalą.
