Šokoladinis pyragas populiarus daugelyje pasaulio šalių. Reklama vaidina didelį vaidmenį jos populiarumui. Dauguma žmonių tortą asocijuojasi su šokoladiniu kremu ir biskvitu.
Europos šalyse, iš kurių kyla šokoladinis pyragas, yra daug įvairių šio deserto variacijų. Vienas iš labiausiai atpažįstamų yra Prahos pyragas. Tačiau yra ir šokoladinis „Napoleonas“ ir net šokoladinis medaus pyragas.
Šokoladinis pyragas gali būti įvairialypis ir įvairus. Į įdarą dedama ir vaisių, ir uogų, ir riešutų. Jie netgi kuria šokoladinius pyragus su daržovėmis, pavyzdžiui, su moliūgais.
Pagaminkime paprastą šokoladinį pyragą namuose.
Šokoladinio pyrago biskvito ingredientai:
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Cukrus – 250 g;
Kefyras – 250 g;
Augalinis aliejus – 40 ml;
Miltai – 130 g;
Kakava – 2 šaukštai;
Kepimo milteliai – 10 g;
Druska – žiupsnelis.
Ingredientai kremui:
grietinė – 300 g;
Virtas kondensuotas pienas – 80 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir plakite mikseriu 2-3 minutes. Į mišinį pamažu supilkite granuliuotą cukrų ir plakite, kol susidarys balta puri masė. Į šią masę supilkite augalinį aliejų ir kefyrą ir išmaišykite.
Į kiaušinių masę dalimis išsijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Užminkykite tirštą biskvitinę tešlą ir supilkite į 20 cm skersmens kepimo formą.
Biskvitą kepame 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Tada biskvitą padalinkite į 3 vienodus sluoksnius.
Norėdami paruošti kremą, suplakite grietinę ir virintą kondensuotą pieną mikseriu. Pirmąjį torto sluoksnį dėkite į konditerinį žiedą ir paviršių paskleiskite trečdaliu kremo.
Antrą torto sluoksnį dėkite ant kremo ir taip pat aptepkite kremu. Trečiąjį torto sluoksnį dėkite ant antrojo kremo sluoksnio ir jį taip pat patepkite kremu.
Tortą porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Nuimkite pyragą nuo konditerinio žiedo ir pabarstykite šokolado drožlėmis.
Jei pageidaujate, pyragą galite papuošti uogomis ir kokosu.