Aš imu kefyrą ir 2 kiaušinius. Khachapuri per 15 minučių: mano vyras juos užsisako kiekvieną dieną ir nepriauga svorio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Chačapuris laikomas vienu populiariausių nacionalinių patiekalų visame pasaulyje. Šį sūrio paplotį galima rasti bet kuriame gruzinų restorane. Jei kavinė siūlo kelių rūšių chačapuri, tai Gruzijoje jų yra daug daugiau. Beveik kiekviena šeima turi savo sūrio pyrago gaminimo būdus. Be to, chačapuri kiekviename regione nėra vienoda. Chačapuri yra megrelų, imerulių, adžarų ir kt.

Norint išbandyti visas chačapuri rūšis, verta aplankyti Gruziją. Deja, kitose šalyse apie kai kurias šio patiekalo atmainas išvis nežinoma.

Paruoškime chačapuri analogą namams – tinginį chačapurį.

Ingredientai tinginiams chačapuriams:

kefyras – 300 ml;
druska – šaukštelis;
cukrus – šaukštelis;
kiaušinis – 2 vnt .;
kepimo milteliai – 10 g;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
miltai – 450 g;
Suluguni – 300 g.
Tinginio chačapurio gaminimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kefyrą supilkite kepimo miltelius, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.

Į kefyrą supilkite miltus ir užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Palikite tešlą celofane 10 minučių. Šiuo metu sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Įmuškite kiaušinį į sūrį, įberkite druskos ir išmaišykite. Sūrį padalinkite į 4 lygias dalis.

Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.

Kiekvieną bandelę iškočiokite į storą plokščią pyragą ir į vidurį dėkite įdarą.

Įdarą užsandariname pyragėlių viduje tarsi maišelyje.

Lengvai išlyginkite kiekvieną įdaro maišelį, kad susidarytumėte 4 storus paplotėlius. Sausoje keptuvėje po dangčiu apkepkite kiekvieną paplotį iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Išvirus tinginius chačapurius galima patepti sviestu.

Rezultatas – skanus patiekalas, šiek tiek primenantis gruzinišką patiekalą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.