Kepimas visada buvo žmogaus gyvenimo dalis. Nuo to laiko, kai žmogus išmoko auginti grūdus, kepimo srityje įvyko visa revoliucija.
Dabar sunku įsivaizduoti, kad iš parduotuvių lentynų gali dingti duona, pyragai ir sausainiai. Tai gerbiamas produktas, kuris yra šventas daugelyje šalių. Pavyzdžiui, Rytų šalyse labai gerbiami papločiai. Lavašas armėnams, gruzinams ir kaukaziečiams turi neįtikėtiną produkto vertę.
Verta žinoti, kaip patys pasigaminti kepinius. Parodysime, kaip patiems pasigaminti pyragą ir spurgas.
Sudedamosios dalys tortams:
kefyras – 200 ml;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – 2 šaukštai;
kiaušinis – vnt.;
kepimo milteliai – šaukštelis;
miltai – 300 g;
augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Kruopelių ruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį suberkite kepimo miltelius ir miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Suformuotą bandelę patepkite augaliniu aliejumi ir toliau lengvai minkykite. Paruoštą tešlą padalinkite į 12 lygių dalių ir suformuokite kolobokus.
Rankomis formuojame nedidelius pyragėlius, viduryje padarome duobutę. Apkepkite kotletukus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Pyrago ingredientai:
kefyras – 200 ml;
uogienė – 200 ml;
vanilinis cukrus – 10 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
augalinis aliejus – 80 g;
miltai – 350 g;
kepimo milteliai – šaukštelis.
Pyrago paruošimas:
Į dubenį su kefyru suberkite uogienę ir suberkite vanilinį cukrų. Į kefyrą įmuškite kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite į kefyrą, užminkykite tirštą tešlą. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Iškepus pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.
Recepte naudojamas bet koks jūsų pasirinktas džemas.