Bulvių pyragus ruošia daugelis namų šeimininkių visame pasaulyje. Sunku suprasti, kas sugalvojo kepti tešlą su bulvėmis viduje. Anksčiau ši daržovė buvo draudžiama. Jis gali nunuodyti visą šeimą. Faktas yra tas, kad dauguma europiečių nemokėjo tinkamai valgyti bulvių.
Kai buvo atskleistos bulvių paslaptys, su šia daržove buvo pradėti atlikti gastronominiai eksperimentai. Bulvių ir mėsos derinys laikomas sėkmingu. Ne mažiau populiarus yra bulvių pyragų receptas. Tokie kepiniai XX amžiuje sugebėjo tapti vargšų maistu.
Dabar bulvių pyragai – kaimo ir vaikystės nostalgija.
Gaminkime naminius bulvių pyragus.
Bulvių pyrago tešlos ingredientai:
Kefyras – 300 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Augalinis aliejus – 20 ml;
Miltai – 500 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
Bulvės – 600 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Petražolės;
Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių pyragų ruošimas:
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės. Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įpilkite druskos ir granuliuoto cukraus, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius, rankomis minkykite tešlą. Elastingą ir nelipnią tešlą uždenkite celofanu ir palikite 15 minučių.
Įdarui bulves apverskite bulvių koše ir pasūdykite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Į bulves suberkite svogūną kartu su kapotomis petražolėmis ir išmaišykite.
Išminkykite tešlą ir padalinkite į 16 dalių, suformuodami kolobokus. Naudodami kočėlą, kolobokus iškočiokite į storus plokščius pyragus ir išdėliokite įdarą. Užsandarinkite tyrę tešlos viduje ir dėkite pyragėlius siūlėmis žemyn.
Į keptuvę iki pusės supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Pyragėlius sudėkite į aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gaunasi aromatingi pyragėliai iš plonos tešlos su sultingu įdaru.
Šiems pyragams orkaitės nereikia.