Kai kas mano, kad iš paprastų ingredientų neįmanoma paruošti skanaus ir, svarbiausia, dietinio patiekalo. Tačiau šį mitą įvairūs virtuvės šefai jau seniai paneigė. Jie intensyviai studijavo įvairių virtuvių receptus, kad pasisemtų savo protėvių išminties. Šiandien pasidalinsime vienu iš tokių senų, bet aktualių receptų!
Ingredientai kefyro pyragams:
kefyras – 200 g;
augalinis aliejus – 200 ml;
kiaušinis – vnt.;
bulvės – 300 g;
druska – 0,5 šaukštelio;
svogūnai – vnt.;
miltai – 400 g;
kepimo milteliai – 6 g.
Kepkite pyragus su kefyru:
Sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, druska ir išmaišykite. Į šį mišinį dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Toliau maišykite, kad susidarytų tešla. Palikite gabalėlį šiltai 10 minučių.
Bulves išvirkite ir nulupkite, svogūną supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos. Bulves galite šiek tiek pasūdyti.
Į bulves suberkite svogūnus ir daržoves paverskite tyrele.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, kiekvieną iškočiokite į didelį ploną sluoksnį. Į vieną sluoksnį dėkite tyrės gabaliukus porcijomis arti vienas kito.
Uždenkite porcijas antruoju sluoksniu ir įspauskite tarpus tarp jų, laikydami tešlą kartu. Pjauname išilgai prispaustų tarpelių neliesdami įdaro – gauname kvadratinius pyragėlius.
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų riebalais, kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Taip iš pagrindinių buities produktų gaminome skanius pyragus.