Pyragai – patiekalas, kurį mėgsta gaminti dauguma močiučių.
Į pyrago tešlą galima dėti bet kokį įdarą: saldų, sūrų, mėsinį, daržovių. Pyragų tešla yra universalus kulinarijos įrankis. Jame yra daugybė maisto ruošimo galimybių. Iš tokios įvairovės gali būti sunku nustatyti, ką tiksliai gaminti.
Mes jums papasakosime apie vieną iš pyragų su bulvėmis paruošimo būdų.
Ingredientai tešlai:
Kefyras – 250 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – 400 g;
Augalinis aliejus – 30 ml;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Užpildo ingredientai:
virtos bulvės – 400 g;
Kepti svogūnai – 1 vnt.;
Druska, pipirai – pagal skonį;
krapai – 40 g.
Bulvių pyragų ruošimas:
Plaktuvu dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinį, druską ir cukrų. Į kefyro mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą ir palikite 15 minučių pailsėti.
Išvirtas bulves sutrinkite iki tyrės, tada suberkite iš anksto pakepintus svogūnus su krapais, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sumaišykite visus komponentus iki vientisos masės.
Pailsėjusią tešlą padalinkite į 14 dalių ir suformuokite iš jų rutuliukus. Iš rutuliukų iškočiokite storus paplotėlius, supilkite įdarą ir užspauskite tešlos kraštus.
Pyragėlius sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Šie pyragėliai iškepa labai greitai ir gana sunkiai sugenda. Puikiai tinka sotiems pietums ar vakarienei.