Aš imu kefyrą ir 1 kiaušinį. Kvepiantis chačapuris per 15 minučių: labai skanus ir greitas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Chačapuris – tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, tai paplotėlis su sūriu. Jis turi daugybę veislių ir įvairiuose Gruzijos regionuose ruošiamas skirtingai.

Chačapuris gali būti ir kasdienis patiekalas, ir šventinis skanėstas. Jis patiekiamas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Kai kuriuose regionuose chačapuris ruošiamas ypatingiems renginiams, pavyzdžiui, vestuvėms ar religinėms šventėms.

Khachapuri galima paruošti namuose. Žinoma, paplotėlis nebus toks, koks ruošiamas gruzinų šeimose. Faktas yra tas, kad kiekviena šeima turi savo specialų chačapuri receptą.

Bet vis tiek verta pabandyti iškepti chačapurį patiems.

Ingredientai tešlai:

Kefyras – 300 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
Miltai – 450 g;
Kepimo milteliai – 10 g.
Užpildo ingredientai:

Mocarelos sūris arba suluguni – 300 g;
Kiaušinis – 1 vnt.
Khachapuri paruošimas:

Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, sumuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų. Į masę suberkite kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite.

Į kefyrą supilkite miltus, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Palikite tešlą po celofanu 10 minučių. Šiuo metu sutarkuokite Mozzarella arba Suluguni sūrį ant rupios trintuvės.

Sūrį sumaišykite su kiaušiniu, druska ir išmaišykite. Gautą įdarą padalinkite į 4 lygias dalis.

Tešlą padalinkite taip pat kaip įdarą ir suformuokite rutuliukus. Iš kolobokų iškočiokite nedidelius 13-15 cm skersmens plokščius paplotėlius, kur dedame sūrį.

Sūrį sandariai uždarome pyragėlių viduje tarsi maišeliuose, susukame į plonesnius pyragėlius su įdaru. Khachapuri apkepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus kiekvieną paplotį reikia patepti sviestu. Rezultatas – aromatingas naminis chačapuris.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.