Aš imu kefyrą, 1 kiaušinį ir 2 obuolius. Močiutė pasiūlė pamirštą 70-ųjų receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyragai yra skanus ir aromatingas pyragas, kuris gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos. Juos lengva paruošti ir nereikia sudėtingų ingredientų.

Obuolių įdaras pyragams suteikia malonaus rūgštumo ir sultingumo, o minkšta tešla tampa apetitą žadinančiu apvalkalu.

Šiuos pyragėlius galima patiekti ir ant kasdieninio stalo, ir šventiniam arbatos vakarėliui. Jie patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Mes jums pasakysime, kaip pagaminti skanius obuolių pyragus.
Ingredientai:

Kefyras – 250 ml;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Druska – ½ šaukštelio;
Cukrus – 3 šaukšteliai;
Soda – ½ šaukštelio;
Miltai – 400 g;
Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
Užpildo ingredientai:

Obuolys – 2 vnt.;
Cukrus – 2 šaukštai;
Uogienė – 1 valgomasis šaukštas;
Sviestas – 1 valgomasis šaukštas.
Obuolių pyragų gaminimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, įpilkite sodos ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.

Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite. Palikite tešlą po rankšluosčiu 15 minučių.

Šiuo metu smulkiai supjaustykite obuolius ir išimkite ankštis. Obuolius sudėkite į keptuvę kartu su cukrumi, sviestu ir uogiene.

Kepkite obuolius su likusiais ingredientais, kol karamelizuosis. Tada perkelkite įdarą į atskirą dubenį, kol jis atvės.

Tešlą padalinkite į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Iš kolobokų iškočiokite nedidelius plokščius paplotėlius ir po pusę sudėkite įdarą.

Uždenkite įdarą kita papločio tešlos puse ir uždarykite kraštus.

Gauti pyragai savo forma yra panašūs į pyragus.

Kraštelius galima užsandarinti šakute.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus pyragėlius galima apibarstyti cukrumi. Gamina skanius obuolių pyragus arbatai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.