Aš imu absoliučiai bet kokią mėsą ir ruošiu tokį patiekalą – skonis kaip restorane

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

et kokia mėsa, kepta orkaitėje pagal šį receptą, visada pasirodo labai sultinga, minkšta ir švelni. Šį patiekalą ruošiu ne tik kiekvienai dienai – puikiai tinka ir šventiniam patiekimui. Mano svečiai visada jo laukia ir prašo, kad ant stalo būtų.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiauliena (vištiena, kalakutiena, jautiena), 1 kg;
majonezo ir grietinės po 2 v.š.;
prancūziškų garstyčių, 1 valgomasis šaukštas;
pomidorų pasta, 3 šaukštai;
česnako, 2 gvazdikėlių;
sūris, 150 g;
druska, pipirai, prieskoniai.

Virimo procesas

Mėsą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Supjaustykite iki 2,5 cm storio porcijomis.

Sudėkite gabaliukus į indą, užpilkite pomidorų pasta, gerai išmaišykite.

Uždenkite indą ir padėkite į šaldytuvą marinuotis kelioms valandoms.

Patarimas : pomidoruose yra daug rūgšties, kuri suminkštins mėsos pluoštus, todėl kepdama ji taps minkšta.

Padažui sumaišyti grietinę ir majonezą, išspaustą česnaką ir garstyčias.

Mėsą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, įberkite įvairių prieskonių.

Riekeles sudėkite į kepimo indą, viršų aptepkite padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Šis užkandis yra geras karštas ir puikiai dera su įvairiais garnyrais. Bet labai tinka ir kaip šaltas užkandis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.