Blynai yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų daugelyje pasaulio šalių. Kiekviena kultūra turi savo blynų ruošimo būdą, kuris atspindi vietines tradicijas ir pageidavimus.
Ploni blyneliai (crepes) yra populiarūs Prancūzijoje ir gali būti saldūs arba pikantiški. Norėdami juos paruošti, naudokite tešlą, pagamintą iš pieno arba vandens, pridedant kiaušinių, miltų ir druskos. Prancūziški blyneliai dažnai patiekiami su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, sūriu, kumpiu, šokoladu ar vaisiais.
Vokiški blynai (pfannkuchen) yra panašūs į rusiškus, tačiau yra tankesnės tekstūros. Jie gaminami iš kvietinių miltų, pridedant mielių, pieno ir kiaušinių. Vokiški blynai gali būti saldūs arba pikantiški, patiekiami su uogiene, medumi, grietine ar sūriu.
Taigi kiekvienos šalies blynai turi savo išskirtinių savybių, dėl kurių jie populiarūs tarp vietinių.
Ingredientai:
miltai – 175 g;
graikiškas jogurtas – 5 šaukštai;
cukrus – 2 šaukštai;
augalinis aliejus – 2 šaukštai;
kiaušinis – 1 vnt .;
kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
vanilinis cukrus – 10 g.
Blynų ruošimas:
Į dubenį su kiaušiniu supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį įpilkite graikiško jogurto ir išmaišykite.
Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, dalį tešlos išspauskite į spiralę ir formuokite blynus.

Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus kiekvieną blyną galite panardinti į cukraus pudrą. Gamina gražius, skanius pusryčių blynus.
