Dėl laiko stokos žmonės ne visada įperka naminių kepinių. Problema slypi tame, kad dauguma receptų reikalauja ilgai minkyti tešlą arba kruopštaus darbo vyniojant įdarą. Galite supaprastinti procesą ir naudoti paprastą virimo būdą.
Pristatome tinginių pyragėlių receptą. Juos nesunku ir paprasta pasigaminti, jei namuose turite būtiniausių ingredientų. Puikus pasirinkimas užkandžiui darbe ar karštiems pusryčiams. Pradėkime.
Ingredientai:
miltai – 350 gr;
kiaušinis – vnt;
cukrus – 3 šaukštai. l.;
druska – žiupsnelis;
kepimo milteliai – šaukštelis;
augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.;
grietinė 20% – 200 gr;
pienas – 50 ml;
vanilinas
obuolys – vnt.;
Papildomi ingredientai:
cukrus – 3 šaukštai. l.;
cinamonas – šaukštelis.
Paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite vieną vištienos kiaušinį ir įpilkite tris šaukštus cukraus. Taip pat galite pridėti vanilino. Įberkite žiupsnelį druskos ir šluotele išmaišykite ingredientus.
Įpilkite 200 gramų grietinės ir užpilkite 50 ml pieno. Vėl naudojame plaktuvą.
Vieną obuolį supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į dubenį su likusiais ingredientais.
Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą.
Pradėkime ruošti pyragus. Kad tešla neliptų prie rankų, naudokite augalinį aliejų. Nuimkite nedidelį kiekį tešlos ir iškočiokite į dešrelę smailiais kraštais.
Apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių.
Paruošę apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Norėdami tai padaryti, inde sumaišykite tris šaukštus cukraus ir vieną arbatinį šaukštelį cinamono.
Mūsų tinginiai obuolių pyragai yra paruošti, jie iškepa labai greitai ir atrodo skaniai.