Vieną dieną, per tetos jubiliejų, mane labai sudomino vienos ypatingo skonio salotos. Salotų pavadinimas – „Gyvenimas rožine spalva“. Negalėjau neišbandyti mėgstamiausios tetos siūlomos naujovės.
Prieš padėdamas į lėkštę, teta pasakė: „Jūs niekada neatspėsite kompozicijos“. Išbandžiusi salotas iškart nusprendžiau – salotų pagrindas yra rūkyti upėtakiai! Kuo nustebau, kai paaiškėjo, kad vietoj brangaus upėtakio į salotas buvo dedamos paprastos krabų lazdelės.
Žemiau straipsnyje papasakosiu, ką mano teta sugalvojo krabų lazdeles paversti brangia raudona žuvimi. Šios salotos dabar yra mano mėgstamiausios!
Reikalingi produktai:
- Krabų lazdelės – 150 g
- Virtos morkos – 1 vnt
- Kietasis sūris – 150 g
- Virti burokėliai – 1 vnt
- Rūkyta vištiena – 150 g
- Majonezas
- Druska pagal skonį
- Vynuogės pagal skonį
Kaip paruošti salotas „Gyvenimas rožine spalva“
1. Supilkite krabų lazdeles į salotų dubenį.
2. Į jas dedu virtas morkas.
3. Toliau juos užpilu kietu sūriu. Visus ingredientus supjaustau nedideliais kubeliais.
4. Tada sudedu virtus burokėlius.
5. Galiausiai į salotas suberkite rūkytą vištienos krūtinėlę. Taip taip! Šiose salotose puikiai dera krabų lazdelės ir vištiena. Jūrinis krabų lazdelių „aromatas“ kartu su „rūkytomis“ vištienos krūtinėlėmis sukuria absoliutų brangios, kokybiškos žuvies buvimo salotose jausmą.
Salotas aptepu majonezu. Jei pageidaujama, jį galima papuošti vynuogių puselėmis. Salotos skanios tiek su vynuogėmis, tiek be jų.
Kol kas nė vienas mano svečias neatspėjo, kad salotos – ne upėtakis! Kaskart man taip juokinga, nes vieną kartą taip pat negalėjau įminti tetos „paslapties“.