Guliašas ruošiamas tirštame, labai aromatingame ir skaniame padaže su paprika ir minkšta mėsa.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– jautiena, 800 g;
– svogūnas, 3 vnt;
– česnakai, 3 gvazdikėliai;
– bulvės, 1 kg;
– saldžiosios paprikos, 1 vnt.;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
– miltai, 3 šaukštai;
– sviestas, 50 g;
– vanduo, 2 l;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės pagal skonį.
Virimo procesas
Mėsą ir bulves supjaustykite mažais gabalėliais, o svogūną – pusžiedžiais.
Pakepinkite svogūną su mėsa, įpilkite vandens ir troškinkite, kol iškeps.
Keptuvėje sumaišykite augalinį aliejų ir papriką, supilkite į mėsą, uždenkite dangčiu ir troškinkite.
Įberkite druskos ir visus prieskonius, virkite 40 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu.
Sudėkite bulves, saldžiąsias paprikas ir česnaką. Troškinkite po dangčiu.
Keptuvėje sumaišykite sviestą ir miltus, pakepinkite ir šią masę supilkite į guliašą, išmaišykite.
Suberkite prieskonius, susmulkintas žoleles ir troškinkite kelias minutes po dangčiu.
Patarimas : kad guliašas būtų dar skanesnis, įdėkite porą šaukštų riebios grietinėlės arba naminės grietinės kartu su prieskoniais ir žolelėmis.