Aš gaminu dvi dienas ir valgau per valandą! Šių pyragėlių su skaniausiu įdaru tiesiog negalima palikti vėlesniam laikui. Tešla minkšta, o įdaras sultingas ir aromatingas – idealus derinys, kurį mėgsta visi be išimties.
Kaskart juos gaminant, namai prisipildo skanaus aromato, o prie stalo iškart susirenka visa šeima. Šie pyragėliai visada greitai subyra, todėl gaminkite daugiau – neliks nė trupinėlio!
Ingredientai:
700 ml pieno
40 ml aliejaus
1 valgomasis šaukštas. l. druskos
1 valgomasis šaukštas. l. Sachara
10 g sausų mielių
1 kg miltų
3 užpildų tipai:
vištiena + lauro lapai + žolelės pagal skonį
virti kiaušiniai + žalias svogūnas + krapai + sviestas
raugintų kopūstų
Paruošimas:
Vištieną verdu su lauro lapeliais ir žolelėmis pagal skonį. Verdu apie 1 val.
Į dubenį supjaustau smulkiai virtus kiaušinius, susmulkinu žalius svogūnus ir krapus, išmaišau.
Tešla:
Dubenyje sumaišykite pieną su druska, cukrumi ir mielėmis. Suberiu miltus ir užminkau tešlą. Kai tešla išmaišoma, pabaigoje įdedu sviesto ir gerai išplaku ranka, taip tešla burbuliuoja. Šią tešlą galima iš karto dėti į šaldytuvą, kad ji nepakiltų. Pirmą dieną puikiai lipa. Tešlą padalinu į gabalėlius ir formuoju rutuliukus.
Iš rutuliukų formuoju pyragėlius, išdėlioju sviesto gabaliukus ir visus įdarus po vieną, formuoju pyragėlius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite pyragėlius iki auksinės spalvos. Pirmiausia pyragėlius dedu ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytų aliejaus pertekliaus.
Tiekiu prie stalo, skanaus!