Šie 3 paprasti receptai bus tikras atradimas kiekvienai šeimininkei.
Svogūnų ir maltos mėsos krūvelėms jums reikės :
380 gramų svogūnų;
500 gramų maltos mėsos (kalakutienos ir vištienos krūtinėlės);
500 gramų kopūstų (arba cukinijų);
100 gramų Dižono garstyčių;
15 gramų grietinės;
70 gramų sūrio;
pipirų, čiobrelių, druskos
1 etapas
Pirmiausia svogūną supjaustykite storais diskeliais (1,5 cm pločio) ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kiekvieną žiedą pasūdykite ir patepkite švelniomis garstyčiomis bei aromatinėmis žolelėmis (čiobreliais, raudonėliais).
2 etapas
Faršą sudėkite ant svogūnų žiedų, formuodami didelius plokščius paplotėlius. Ant viršaus įberkite druskos ir pipirų.
3 etapas
Baltąjį kopūstą susmulkinkite; Ant maltos mėsos su dangteliu dėkite kopūstą.
Patarimas : vietoj kopūsto galite naudoti cukiniją, pirmiausia ją supjaustykite plonomis juostelėmis.
4 etapas
Kiekvieną porciją pabarstykite kietuoju sūriu ir grietine.
Patarimas : Grietine labai patogu tepti naudojant konditerinį maišelį. Patiekalas atrodys elegantiškai ir tvarkingai.
Šį spindesį pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Baklažanų piramidei paimkite:
520 gramų baklažanų;
480 gramų vištienos filė;
0,5 kg. pomidoras;
80 gramų mocarelos;
7 gramai aliejaus (alyvuogių);
šviežių bazilikų, petražolių, džiovintų česnakų, pipirų, druskos;
1 etapas
Baklažanus supjaustome stambiais 2,5 cm pločio skrituliukais, kuriuos išklojame pergamentu. Kiekvieną baklažaną iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir česnaku.
2 etapas
Ant kiekvieno baklažano plonu sluoksniu uždėkite vištienos gabalėlių, pipirų ir druskos. Ant kiekvienos porcijos uždėkite baziliko lapelį. Patiekalo viršų sudaro pomidoro griežinėlis. Įberkite šiek tiek druskos, kad pomidoras atskleistų savo aromatą.
3 etapas
Kepimo skardą su indu 30 minučių padėkite į orkaitę. Kepkite 180 C. Likus maždaug 2 minutėms iki kepimo pabaigos, ant kiekvieno baklažano uždėkite po truputį sūrio ir kepkite dar kelias minutes.
Žiedinių kopūstų kepsniams jums reikės :
400 gramų žiedinių kopūstų;
300 gramų pollako filė;
30 gramų pomidorų pastos;
100 gramų grietinės (15%);
džiovintas svogūnas, citrina, pipirai (baltieji), druska, krapai
1 etapas
Žiedinius kopūstus reikia supjaustyti kepsniais. Sudėkite juos į kepimo indą.
2 etapas
Gaminame padažą. Sumaišykite grietinę su prieskoniais, įberkite druskos ir pomidorų pastos.
Patarimas: vietoj grietinės galite naudoti jogurtą.
Kiekvieną kepsnį teptuku aptepkite padažu.
3 etapas
Ant kopūsto uždėkite žuvies filė gabaliukus. Ant viršaus užtepkite padažą. Kepsnelius kepkite 30 minučių 180 C. Iškepus kiekvieną porciją papuoškite krapais ir pabarstykite citrina.
Patys švelniausi ir sultingiausi patiekalai su aromatingomis keptomis daržovėmis patiks visiems jūsų svečiams.