Labai skani vištienos dešra su česnako ir muskato kvapu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos krūtinėlė, 1 vnt.;
— vištienos šlaunelės, 3 vnt;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– pipirų, paprikos, muskato riešuto mišinys po 1/2 šaukštelio;
– paprika, 1 šaukštelis;
– druskos pagal skonį.
Virimo procesas
Krūtinėlę supjaustykite gabalėliais ir sumalkite mėsmale arba trintuvu.
Šlaunis supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su malta krūtinėlė.
Pasūdyti, suberti visus prieskonius, įspausti česnaką, išminkyti.
Masę dedame ant plėvelės, formuojame dešrelę ir gana sandariai apvyniojame keliais sluoksniais, surišame uodegas.
Virkite dešrą vandenyje 1,5 valandos, tačiau vanduo neturėtų užvirti ant silpnos ugnies.
Išimkite dešrą, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad stabilizuotųsi.
Patarimas : įprastą česnaką galima pakeisti sausais česnakais, o kaip prieskonius galite pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Vištienos mėsą galima maišyti su triušiena ar kalakutiena – kepimo laikas bus toks pat kaip ir vištienos faršo.