Arbūzų žievelės uogienė žiemai! Skanūs cukruoti vaisiai: vienas iš senų receptų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai vienas seniausių receptų, kurio dėka sukaupsite labai skanių cukruotų vaisių ir galėsite ne tik valgyti, bet ir dėti į įvairius desertus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

arbūzų žievelės, 1 kg;

vandens, 1 l;

cukrus, 1 kg;

vanilinio cukraus, 2 pak.;

gvazdikėliai, 3 vnt;

pusės citrinos, supjaustytos griežinėliais.

Virimo procesas

Kruopščiai nuvalome žieveles nuo minkštimo, supjaustome gabalėliais ir 3 valandas mirkome sodos tirpale – 2 v.š. 2 litrams vandens.

Nuplauname žieveles.

Cukrų ištirpinkite vandenyje ir pašildykite.

Arbūzo žieveles suberkite į sirupą ir išmaišykite.

Užvirkite ir virkite 10 minučių, kai užvirsite ant silpnos ugnies.

Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir palikite atvėsti per naktį.

Ryte vėl virkite ant silpnos ugnies ir virkite 10 minučių po užvirimo.

Palikite atvėsti 1,5 valandos.

Padėkite keptuvę ant viryklės, suberkite gvazdikėlius, vanilinį cukrų, citrinos griežinėlius ir virkite užvirus 1 valandą 10 minučių.

Uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais.

Apverskite stiklainius ir palikite atvėsti.

Cukatus laikome rūsyje arba sandėliuke.

Svarbiausia neperkepti, kad cukruoti vaisiai išliktų tankūs ir gintariniai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.