Ar su apelsinais, ar su obuoliais: jums tereikia 1 apelsino ir 1 kiaušinio! Pyragas per 10 minučių!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėgstantys aromatingus citrusinius skonius šį pyragą tikrai turės ant savo stalo. Taip pat galite tai padaryti su obuoliu. Receptas greitas ir paprastas, galite pasigaminti pusryčiams, popietės užkandžiui ar tiesiog užkandžiui.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiaušinis, 1 vnt;
pienas, 150 ml;
grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
miltai, 180 g;
kepimo milteliai, 8 g;
augalinis aliejus, 60 ml;
cukrus, 100 g;
oranžinė, 1 vnt.

Virimo procesas

Apelsiną nulupkite ir pašalinkite baltąjį sluoksnį, supjaustykite ne plonais griežinėliais.

Iš pergamento iškirpkite apskritimą, kurio dydis lygus keptuvės dugnui, ir įdėkite jį į keptuvę.

Šaukštu pabarstykite cukrumi.

Išdėliokite apelsino skilteles.

Talpykloje sumaišykite kiaušinį su cukrumi ir išplakite mišinį.

Įpilkite augalinio aliejaus ir pieno ir sumaišykite.

Įpilkite grietinės, išmaišykite.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į mišinį ir užminkyti tešlą.

Tešlą tolygiai supilkite ant apelsinų griežinėlių.

Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą iš vienos pusės 25 minutes ant silpnos ugnies.

Apverskite ir kepkite 5 minutes. Nepamirškite nuimti pergamento.

Dėkite į lėkštę, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Apelsiną keičiame obuoliu, slyvomis, ananasais.

Kaip matote, viskas labai paprasta ir lengva, o pyragas savo citrusiniu aromatu pripildo visą virtuvę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.