Ingredientai:
saldūs ir rūgštūs obuoliai – 2 vnt;
sviestas – 1 gabalas;
kiaušinis – 1 vnt
vanilinas – 1 žiupsnelis
vanduo – 20 ml
citrinos sultys – 20 ml
cukrus su cinamonu – 20 g;
grietinė – 200 g;
sviestas – 50 g;
miltai – 130 g.
Paruošimas:
Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir išdėliokite obuolių skilteles, išmaišykite, užpilkite vandeniu ir citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Uždenkite dangčiu ir kepkite, kol griežinėliai suminkštės.
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir vanile.
Supilkite grietinę ir minkštą sviestą, plakite plaktuvu.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
Gautą tešlą supilkite ant obuolių, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 12 minučių ant silpnos ugnies.
Naudodami lėkštę apverskite pyragą ir keletą minučių apkepkite iš kitos pusės.
Jei norite, riebią grietinę išplakite su cukraus pudra ir šiuo kremu aptepkite pyrago viršų. Gaukite obuolių pyragą.