Apsilaižysite pirštus: Blynai be kiaušinių iš močiutės sąsiuvinio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nė vienas saldžių pusryčių mėgėjas neatsispiria kvapniams ir puriems blynams. Dabar šį skanėstą galite paruošti ir be kiaušinių.  

Kiekvieno tobulo blyno pagrindas visada yra tinkama tešla. Tačiau, kaip tikriausiai jau žinote, šių skanių pusryčių atveju dažniausiai akcentuojamas paprastumas, nes norint pagaminti kokybiškus blynus paprastai reikia tik kelių ingredientų . Kad pusryčiai būtų dar skanesni, galite paeksperimentuoti ir paruošti šį skanėstą visiškai be kiaušinių. Pavyzdžiui, pamaloninsite savo draugus veganus.

Blynai be kiaušinių

Nors gali atrodyti, kad kiaušiniai yra pagrindinis ingredientas, laikantis blynų tešlą, taip būna ne visada. Jei esate veganas arba tiesiog norite pabandyti eksperimentuoti , šis receptas jums tiks – jis visiškai be kiaušinių. Tačiau jums nereikia dėl nieko jaudintis, tikrai kiekvienas gali tai padaryti. Jums reikės šių ingredientų:

  • 1 puodelis miltų
  • 1 puodelis mineralinio vandens
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 maišelis vanilinio cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo procedūra:

  • Paruoškite dubenį ir į jį supilkite cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Birius ingredientus gerai išmaišykite ir pamažu užpilkite mineraliniu vandeniu – burbuliukai šiuo atveju labai svarbūs, nes padeda puikiai aeruoti tešlą.
  • Maišant ingredientus su mineraliniu vandeniu, svarbu, kad tešloje neliktų gumuliukų, jos konsistencija būtų minkšta ir plona. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens, kad tešla praskiedžiama (jei tešla per plona, ​​įmaišykite šiek tiek miltų).
  • Baigę tešlą, perpilkite ją per kiaurasamtį, kad įsitikintumėte, jog ji tikrai be gumuliukų. Galiausiai įmaišykite aliejų ir palikite tešlai kelias minutes pailsėti.
  • Dabar uždėkite keptuvę su aliejumi ant viryklės ir leiskite tinkamai įkaisti. Tada kaušeliu pilkite pirmąją tešlos partiją – ji turi pasiekti kraštus ir susidaryti gražiai apvalų blyną.
  • Blynus apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
  • Iškepus blyną dėti ant lėkštės su sluoksniu virtuvinių popierinių rankšluosčių ir taip, kol sunaudos likusią tešlą.
  • Kai blyneliai bus paruošti, juos galite pertepti bet kokiu saldžiu ar net sūriu įdaru – taip, kaip jums patinka.
  • Ir viskas, mėgaukitės!
Patiko? Pasidalink! Ačiū.