Jį sudaro paprasti ir prieinami ingredientai. Salotos pasirodo sultingos, sočios, maistingos ir labai patrauklios. Puikiai dera su įvairiais patiekalais. Galima patiekti tiek ant kasdieninio, tiek ant šventinio stalo. Rekomenduoju kiekvienai šeimininkei šį receptą įsiminti.
Reikalingi ingredientai
- 200 g grybų
- 80 g konservuotų kukurūzų
- 1 šviežias agurkas
- 2 kiaušiniai
- 150 g kieto sūrio
- 1 svogūnas
- pusantro šaukšto salotų majonezo
- 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
- 10 gramų petražolių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Salotų su grybais, sūriu ir kukurūzais gamybos procesas
Pirmiausia grybus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Tada supjaustykite dideliais gabalėliais. Tada siunčiame į įkaitintą sausą keptuvę kepti tris minutes. Ugnis turi būti vidutinė.
Dabar supilkite aliejų ir sudėkite svogūną, iš anksto nuluptą ir smulkiai pjaustytą. Tęsiame kepimo procesą, kol svogūnas suminkštės. Tuo pačiu metu reikia periodiškai maišyti ingredientus.
Tada perkelkite į atskirą indą ir palikite atvėsti.
Iš anksto virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Nuplaukite ir nusausinkite agurką. Tada supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kiaušiniais.
Prieš tai nusunkę skystį iš stiklainio, kukurūzus perkeliame į likusius ingredientus.
Sudėkite grybus su svogūnais ir sūriu, anksčiau sutarkuotus ant stambios trintuvės.
Pagardinkite majonezu. Tada druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai ismaisyti.
Po to iš karto patiekite prie stalo, papuoštą šviežiomis žolelėmis.
