Mėsos kotletai su obuoliais – įdomi kulinarinė koncepcija, kurioje dera malta mėsa ir švieži vaisiai. Šis derinys tradiciniam patiekalui suteikia naujų skonio savybių, padaro jį sultingesnį ir aromatingesnį.
Į kotletų receptą įtraukti obuoliai ne tik suteikia šiek tiek saldumo, bet ir padeda mėsai išlikti minkštai ir švelniai kepimo metu. Vaisiai padeda išlaikyti drėgmę kotletuose, todėl kepant jie neperdžiūsta.
Šį kulinarinį metodą galima laikyti sėkmingu pavyzdžiu, kaip galima pakeisti ir praturtinti klasikinius receptus kūrybiškai naudojant paprastus ir prieinamus ingredientus. Nedideliais tradicinio recepto pakeitimais galima sukurti visiškai naują patiekalą, pasižymintį unikaliomis skonio savybėmis.
Sudedamosios dalys: 1:
- Mėsos faršas – 500 g;
- rūgštus, kietas obuolys – 1 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- manų kruopos – 3 valg;
- Pienas – 50 ml;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Kotletų paruošimas:
Į manų kruopas supilkite pieną ir palikite 5-10 min. išbrinkti. Tuo metu sutarkuokite svogūną ir obuolį
. Svogūną ir obuolį sudėkite į maltą mėsą kartu su kiaušiniu, supilkite išbrinkusias manų kruopas. Mišinį pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu formuokite kotletų porcijas.
Kepkite kotletus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Gausite skanius sultingus kotletus. Juos galima patiekti su bulvių koše, daržovių salotomis, grūdais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
