Vištienos mėsą puikiai tinka kepti orkaitėje su įvairiais priedais – daržovėmis, grybais, sūriu ir žolelėmis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— vištienos filė, 2 vnt;
– virtas kiaušinis, 1 vnt;
– pomidoras, 1 vnt.;
– sūris, 100 g;
– majonezas, 2 šaukštai;
– druska, pipirai, žalumynai.
Virimo procesas
Vištienos krūtinėlę supjaustykite porcijomis išilgai, kad susidarytų dideli gabalėliai.
Mėsą išmušame, bet ne per daug. Druska, pipirai ir pabarstykite įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Palikite 15-20 minučių.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorą, susmulkinkite žoleles, sutarkuokite sūrį ir viską sumaišykite su majonezu.
Įdarą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, suberkite bet kokius prieskonius.
Padėkite ant vištienos krūtinėlės. Ant viršaus galite uždėti tarkuoto sūrio.
Pašaukite į orkaitę 20 minučių. Nustatykite temperatūrą iki 180 laipsnių
Patarimas : į įdarą galite įdėti ir saldžiosios paprikos gabalėlių bei plonais griežinėliais pjaustytų pievagrybių. Daugelis žmonių taip pat mėgsta pridėti smulkių marinuotų agurkų gabalėlių – tada patiekalas tampa pikantiškas, kontrastingo skonio. Taip pat galite pridėti daugiau česnako ir sūrio, jie niekada nėra pertekliniai.