Šiuos blynus galite patiekti su įvairiausiais įdarais. Pagal receptą pagaminama 11 blynų, tad jei laukiate svečių, imkite daugiau ingredientų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 1 stiklinė;
– pienas ir verdantis vanduo, po 1 stiklinę;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 1,5 šaukštai;
– augalinis aliejus, 3 šaukštai;
– sviestas.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišyti su druska ir cukrumi, išplakti šluotele.
Įpilkite kambario temperatūros pieną ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir suberkite į tešlą
Supilkite verdančiu vandeniu ir užminkykite tešlą.
Įpilkite augalinio aliejaus ir minkykite.
Blynus kepame kaip visada – pirmą kartą keptuvę patepame augaliniu aliejumi.
Sudėkite į krūvą ir apšlakstykite lydytu sviestu.
Patarimas : sviesto naudoti nereikia, jei jo nemėgstate, blynai bus minkšti ir minkšti.