Aštrios agurkų salotos, kurias mielai išbandysite ir mėgausitės jų skoniu žiemą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai, 1,5 kg;
morkos, 1 vnt;
saldžiosios paprikos, 1 vnt.;
aitriosios paprikos, 1 vnt.;
actas 9%, 100 ml;
augalinis aliejus, 100 ml;
druskos, 30 g;
cukrus, 100 g;
česnako, 80 g.
Virimo procesas
Šias salotas gaminu 500 ml stiklainiuose – taip patogu atidaryti porcijomis ir nesigrūsti šaldytuvo lentynose, salotos valgomos iš karto.
Agurkus supjaustykite griežinėliais arba griežinėliais.
Saldžiąją papriką, aitriąją papriką ir morkas sutrinkite į tyrę trintuvu.
Puode sumaišykite augalinį aliejų, actą, druską ir cukrų, mišinį užvirinkite ir iš karto supilkite daržovių tyrę, greitai išmaišykite ir virkite 5 minutes.
Suberiame agurkus, viską gerai išmaišome ir verdame ant silpnos ugnies užvirus 15 min.
Suberkite tarkuotą česnaką, išmaišykite, troškinkite dar 5 minutes ir išjunkite viryklę.
Sudėkite salotas į sterilizuotus ir sausus stiklainius, užsukite sterilizuotus ir sausus dangtelius, apverskite juos ant dangtelių ir uždenkite rankšluosčiu.
Palikite taip, kol visiškai atvės.
Tokius preparatus laikau rūsyje, sandėliuke, balkone.
Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą, esu tikras, kad liksite sužavėti ir dažnai gaminsite tokį kvapnų, aštrų ir aštrų užkandį.