Šių agurkų receptas yra labai senas. Prisimenu, kad taip juos ruošdavo mano prosenelė. Agurkai visada būdavo skanūs. Valgydavome juos tiesiai iš stiklainio.

Jums reikės:
- Agurkų
- Česnakų
- Krapų
- Juodųjų pipirų
- Gvazdikėlių
- Lauro lapų
- Šiek tiek paprikų
Užpilui:
- Vandens
- Acto
- Druskos
Gaminimo eiga:
Naudokite didesnius 10-15 cm ilgio agurkus.
Kruopščiai nuplaukite agurkus ir juos nuvalykite.
Sudėkite juos į 5 litrų talpos stiklainius.
Taip pat galite naudoti medines arba kitas stiklines talpas.

Užpildykite stiklainius agurkais.
Ant jų sudėkite 3 skilteles smulkinto česnako, 6 šakeles krapų, 3 juodųjų pipirų žirnelius, 2 gvazdikėlius, 2 lauro lapus ir 1 smulkintą aštriąją papriką.
Ant viršaus reikėtų uždėti krapų žiedyną.

Agurkus užpilkite karštu užpilu.
Užpilas:
Iš 4 litrų vandens, pusės litro 8 proc. acto ir 3 šaukštų druskos pagaminkite užpilą.
Paslėkite agurkų paviršių taip, kad jie būtų panardinti į užpilą.

Taip bus sudarytos palankios sąlygos pieno rūgšties bakterijoms augti.
Taip laikomus agurkus galima valgyti po 2-4 savaičių (trukmė priklauso nuo patalpos, kurioje jie laikomi).
Kai jie įgauna aštrų skonį ir tampa traškūs, juos galima valgyti.

Norėdami ilgiau išlaikyti raugintus agurkus, juos nuplaukite, sudėkite į išplautus stiklainius, užpilkite minėtu užpilu ir 20 minučių sterilizuokite 95°C temperatūroje.
Taip jūsų agurkai išsilaikys visus metus.
Linkime gero skonio!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
