Vienas iš nedaugelio labai sėkmingų agurkų receptų. Naudodami pomidorų pasta, gauname aštrų ir aromatingą marinatą, kurio dėka agurkai tampa tankūs ir traškūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai;
vandens, 1 l;
cukrus, 1 stiklinė;
druskos, 1,5 a.š.;
pomidorų pasta, 2 v.š.;
actas 9%, 70 ml (6%. 100 ml).
Virimo procesas
Geriau imti mažus, stiprius agurkus. Jei jie yra mieguisti, geriau juos nuplauti keliuose vandenyse, tada keletą valandų užpilti švariu ir šaltu vandeniu.
Nupjauname uodegas.
Į švarių stiklainių dugną sudėkite visus žalumynus konservavimui ir česnako skilteles pagal skonį.
Sudėkite agurkus ir pripildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 5 minutes.
Supilkite vandenį į puodą, užvirinkite ir vėl supilkite agurkus 5 minutes.
Nupilkite vandenį ir jame ištirpinkite druską ir cukrų, pomidorų pastą, užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
Į marinatą supilkite actą, supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius.
Stiklainius apverskite, suvyniokite ir palikite atvėsti.
Saugome rūsyje arba sandėliuke.
Jei neturite pomidorų pastos, bet turite aštrų kečupą, gaminkite su juo, tik įpilkite mažiau acto, jis jau yra padaže.