Agurkai pasirodo kaip bulgariški, stiprūs, tankūs ir traškūs. Naudoju kaip užkandį ir kaip priedą prie įvairių salotų. Receptas man patinka, nes jame nėra nieko perteklinio, nėra per daug aromatingų prieskonių ar įvairių priedų. Viskas paprasta ir elementaru, o rezultatas – geriausias.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai;
svogūnas;
krapų skėčiai;
pipirų žirneliai;
Lauro lapas.
Norėdami paruošti marinatą, jums reikės :
vandens, 1 l;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
cukraus, 2 v.š.;
actas 9%, 100 ml.
Virimo procesas
Agurkus nuplaukite ir keletą valandų pamerkite į šaltą vandenį.
Česnaką susmulkinkite griežinėliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Į stiklainius suberkite svogūną, česnaką, krapus, lauro lapą, pipirus ir suberkite agurkus.
Druską ir cukrų ištirpinkite vandenyje, užvirinkite, virkite 4 minutes, užpilkite actu ir po pusės minutės virimo išjunkite.
Supilkite marinatą į stiklainius ir uždenkite dangteliais.
Įdėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu iki skardinių pakabų.

Sterilizuokite 15 minučių nuo to momento, kai vanduo užvirs keptuvėje.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždenkite rankšluosčiu.

Agurkus laikome bet kurioje tamsioje vietoje – po lova, sandėliuke ar rūsyje.
Paprasčiausias, bet ir skaniausias variantas agurkams išsaugoti žiemai.
