Agurkai ir pomidorai žiemai. Receptas be sterilizacijos: toks skanus, kad neliks net sūrymo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Agurkų ir pomidorų rauginimas – menas, kurį turi ne kiekviena šeimininkė. Dažnai skundžiamasi per daug sūdytų daržovių ar neskanaus marinato. Kaip spręsti šias problemas sūdant?

Yra keletas paprastų taisyklių, kurias reikia išmokti ruošiant maistą. Verta išsamiau papasakoti, kaip tinkamai marinuoti agurkus ir pomidorus.

Ingredientai sūdytiems pomidorams:

Pomidoras – 2 kg;
Paprika – 4 vnt.;
Česnakai – 2 galvutės;
Svogūnai – 4 vnt.;
Krapai – krūva;
Petražolės – krūva;
Druska – šaukštai;
Cukrus – 3 šaukštai;
Acto esencija 70% – šaukštelis.
Sūdytų pomidorų paruošimas:

Nuo pomidorų nuimkite stiebus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Paprikas išvalome iš vidaus ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais, o svogūną supjaustykite žiedais.

Į stiklainį suberkite 2-3 skilteles česnako, kelias šakeles krapų ir petražolių. Jei norite, galite pridėti baziliko ir 3-4 juodųjų pipirų.

Svogūnų žiedus ir paprikas sudėkite ant stiklainio dugno, pomidorų dėkite iki ½ stiklainio. Panašiai išdėliokite svogūnus, žoleles ir paprikas, o ant viršaus uždėkite likusius pomidorus.

Taip pat ant stiklainio viršaus dedame žoleles, svogūnų žiedus, paprikas, turinį užpilame verdančiu vandeniu. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite 15 minučių.

Tada supilkite verdantį vandenį atgal į keptuvę, įpilkite 100 ml vandens, įpilkite acto, druskos ir cukraus. Marinatą užvirinkite, supilkite į stiklainius ir sandariai uždarykite dangčius.

Apverskite stiklainius ir palikite juos po rankšluosčiu, kol visiškai atvės.

Ingredientai agurkams ir pomidorams marinuoti:

Agurkai – 4 kg;
Pomidorai – 1500 g;
Svogūnai – 3 vnt.;
Paprika – 6 vnt.;
Česnakai – 2 galvutės;
Gvazdikėliai – 3 pumpurai;
Krienų lapai;
Sausi krapai;
Serbentų lapai;
Vyšnių lapai;
Lauro lapas;
Druska – 2 šaukštai;
Cukrus – 6 šaukštai;
Actas 70% – 2 šaukšteliai.
Agurkų ir pomidorų marinavimo paruošimas:

Į stiklainius sudėkite krienų lapus, sausus krapus, serbentų ir vyšnių lapus, lauro lapus. Kiekvieną česnako skiltelę padalinkite per pusę ir kartu su skilteles sudėkite į stiklainių dugną.

Nuimkite nuo agurkų stiebus ir užpildykite jais ½ stiklainių. Taip pat į kiekvieną stiklainį įdedame po porą bulgarinės paprikos gvazdikėlių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorus keliose vietose persmeikite dantų krapštuku.

Ant agurkų ir paprikų sluoksnio dėkite pomidorus, ant pomidorų – svogūnų žiedus. Į stiklainius supilkite verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 20 min.

Iš stiklainių išpilkite verdantį vandenį ir pakartokite procedūrą. Antrą kartą išpylę verdantį vandenį iš stiklainių, į kiekvieną stiklainį įpilkite 6 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus druskos, įpilkite acto.

Į stiklainius supilkite verdantį vandenį ir sandariai uždarykite dangčius. Kelis kartus apverskite stiklainius aplink stalą, kad druska ir cukrus pasiskirstytų tolygiai.

Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiais ir palikite, kol visiškai atvės.

Taip gausite skanius agurkus ir pomidorus. Abu metodai duoda gerų sūdymo rezultatų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.