Adžika be acto žiemai! Dėl unikalaus skonio naudoju originalų ingredientą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šio recepto akcentas – prieskonių chamanas – ožragė, suteikiantis padažui originalų ir nepakartojamą skonį bei aromatą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų;

pomidorai ir saldžiosios paprikos po 2 kg;
aitriosios paprikos, 2 vnt;
česnako, 10 gvazdikėlių;
ryšelis petražolių;
sauso baziliko ir suneli apynių, kalendros po 1 arbatinį šaukštelį;
chamano (ožragės), 0,25 šaukštelio;
druskos ir cukraus po 2 v.š.

Virimo procesas

Pomidorus ir papriką nuplauname.

Pomidorus supjaustome griežinėliais ir sutriname mėsmale su smulkiomis grotelėmis.

Saldžiąją papriką taip pat sumalame mėsmale.

Aitriąją papriką ir česnaką galite sutrinti blenderiu į skirtingus patiekalus.

Virkite pomidorų ir saldžiųjų paprikų mišinį, kol sutirštės. Tai trunka apie 40 minučių. Neuždengiame dangčio, skystis turi užvirti.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Į padažą suberkite druską ir cukrų, prieskonius ir virkite dar 25 minutes.

Dabar suberkite česnaką ir chamaną, virkite užvirus 5 minutes.

Supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite.

Apvyniokite, kol visiškai atvės.

Saugome rūsyje arba sandėliuke.

Padažas pasirodo gana tirštas, juo galima net tiesiog aptepti duoną arba patiekti su mėsa ir paukštiena.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.