Ačiū kaimynei už receptą! Solyanka sumėsa dabar yra dar skanesnė. Skonis nepaliks abejingų!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien noriu pasidalinti sriubos su mišraine mėsa receptu . Tai idealus pasirinkimas vakarienei po vakarėlio .​ Anksčiau solyanką gaminau kitaip , bet kai pirmą kartą lankydamasis išbandžiau šį solyankos variantą supratau , kad ši solyanka yra daug skanesnė ir man reikia šio recepto .​​​​ Ji man pasakė receptą su visomis smulkmenomis , svarbiausia skanios solyankos paslaptis yra įvairūs mėsos gaminiai ir būtinai 3 rūšių dribsniai .    

Reikalingi produktai:

  • Mėsa su kaulais ( kiauliena , jautiena , vištiena ) – 1,5 kg
  • Vanduo – 2,5 litro
  • Druska – 1/2 šaukštelio.
  • Perlinės kruopos – 1 valgomasis šaukštas.
  • Ryžiai – 1 valgomasis šaukštas.
  • Grikiai – 1 valgomasis šaukštas.
  • Svogūnai – 1 vnt .
  • Marinuoti agurkai – 2 vnt .
  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
  • Agurkų sūrymas – 150 ml .
  • saulėgrąžų aliejus – 2-3 šaukštai.
  • Mėsos skanėstai ( kumpis , virta ir rūkyta dešra ) – 600 gr .
  • Alyvuogės – 10 vnt .
  • Citrina – patiekimui .​

Žingsnis po žingsnio sūrymo gaminimo procesas

Imame 2-3 mėsos rūšis . Pavyzdžiui , jautiena ir kiauliena , kiauliena ir vištiena arba jautiena ir vištiena .​ Arba kaip aš turiu 3 rūšių vištieną , jautieną ir kiaulieną , apskritai kas ten yra . Svoris 1,5 kg .

Imame didelį puodą, užpilame vandeniu ir iškart nuleidžiame mėsą, užverdame, jei reikia nuimame putas. Pirmą vandenį pakeičiau mėsai užvirus, verdu 5 minutes ir išimu mėsą. Mėsą nuplaunu. Į puodą įpilu šviežio vandens, užvirinu ir nuleidžiu mėsą, o dabar kepu mėsą, kol iškeps ant mažos ugnies. Kalbant apie laiką, tai man užtrunka apie 1,5 valandos. Likus 20 min iki paruošimo įdedu pusę šaukštelio druskos, daug nereikia dėti, kad solyanka nepasirodytų per sūri. Į nedidelį dubenį iš karto supilkite 1 valgomąjį šaukštą verdančio vandens. perlines kruopas ir palikite išbrinkti.

Paruoštą mėsą išimkite iš sultinio . Gerai nuplaukite 1 valg. ryžių , 1 a.š. grikių ir iš anksto išmirkytų 1 valg. perlinės kruopos Supilkite kruopas į sultinį ir palikite virti . Per tą laiką kubeliais supjaustysime 1 svogūną ir 2 raugintus agurkus .

Į keptuvę supilkite 2-3 šaukštus aliejaus . dedame svogunus ir pakepiname iki skaidrumo , dedame agurkus ir kepiname viska kartu 1-2 minutes , dabar dedame 1 a. pomidorų pastos , viską kartu pakepinti 30 sekundžių ir supilti kiek daugiau nei pusę stiklinės raugintų agurkų .​ Viską kartu troškinkite 2 minutes ir supilkite į sultinį .

Imame mėsos gardumynus , turime imti ne mažiau 3 rūšių . Kumpis , virtas ir būtinai rūkytas . Bendras svoris 600 gramų .

Supjaustykime juostelėmis . Kotletą dėkite ant sausos keptuvės ir kepkite 2-3 minutes . Ir iš karto supilkite į keptuvę . Virtą mėsą supjaustykite , 10 juodųjų alyvuogių perpjaukite į 2 dalis .​ ir supilkite mėsą į sūrymą . Viską kartu paverdame 5 minutes , dedame alyvuoges , pasūdome , jei reikia pasūdome , išjungiame ugnį , uždengiame dangčiu ir paliekame užpilti sūrymu .

Sūrymą patiekite su citrinos griežinėliais , pabarstykite žalumynais ir įpilkite grietinės . O dabar galite mėgautis šiuo skaniu sūrymu .

Patiko? Pasidalink! Ačiū.