Absoliutus šio sezono hitas! Kvepiantys vištienos sparneliai, kepti aluje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanu aluje kepti ne tik dešreles ir rūkytas dešreles, bet ir įvairią mėsą. Pavyzdžiui, vištienos sparneliai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

— vištienos sparneliai, 600 g;

– šviesus alus, 1 butelis;

– druska, pipirai, karis, česnakai ir kiti prieskoniai.

Virimo procesas

Visus prieskonius ir pipirus sumaišyti su druska ir česnaku, perspaustu per spaudą. Paimkite jį pagal savo skonį.

Nuplaukite sparnus ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Sparnelius įtrinkite prieskonių ir česnako mišiniu, indą su mėsa uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Patarimas : kuo ilgiau marinuosite sparnelius, tuo jie bus minkštesni, sultingesni, skanesni ir aromatingesni.

Įdėkite sparnelius į formą ir užpilkite alumi.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir kepkite indą apie 50 minučių – plutelė turi gerai apskrusti, gali užtrukti trumpiau.

Patiekite su įvairiais garnyrais, šviežių daržovių salotomis, su naminiais grietinės, garstyčių ir žolelių padažais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.