Štai ką reikia gaminti iš maltos mėsos! Skaniau nei kotletai: vietoj įprastų kotletų ruoškite šį patiekalą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Minkšti ir sultingi kotletai su gardžia bulvių koše yra paprastas, bet labai sotus patiekalas, kurį galima ruošti šventėms ir kasdien.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– malta mėsa, 350 g;

– manų kruopos;

– kiaušinis, 1 vnt.;

– svogūnas, 2 vnt;

– druska, pipirai ir prieskoniai.

Kepimui :

— morkos, saldžiosios paprikos ir svogūnai po 1 vnt.

– žalumynai, druska, pipirai.

Bulvių košei :

– bulvės, 6 vnt;

– tarkuotas sūris, 50 g;

– druska, verdantis vanduo.

Virimo procesas

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su malta mėsa, druska, pipirais ir pagal skonį įberkite prieskonių. Taip pat pagal skonį dedame kapotų žolelių. Gerai išmaišykite ir įmuškite kiaušinį, porą šaukštų manų kruopų, vėl išmaišykite.

Suformuokite kotletus ir kepkite juos augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Visus kotletus sudėkite į keptuvę. Supilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite 3 minutes.

Kepimui svogūną ir morkas supjaustykite gabalėliais, pipirus supjaustykite juostelėmis, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje po dangčiu.

Bulves išvirkite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir apverskite tyrele.

Į formą dedame tyrelę, ant viršaus dedame kotletus, viską užpilame kepimo mišiniu ir patiekiame.

Patarimas: į kepimą galite dėti bet kokių daržovių, daugiau prieskoninių žolelių, česnako.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.