daug būdų, kaip virti mėsą. Kažkas naudoja sudėtingus marinatus, kažkas jį ilgai termiškai apdoroja. Tačiau profesionalūs šefai patvirtins: geras gabalas praktiškai nereikalauja nei vieno, nei kito. O ant grotelių kepta kiauliena yra geriausias to įrodymas.
Norime su jumis pasidalinti unikaliu kiaulienos sprandinės receptu, kuriam reikia minimalių ingredientų. Kad jis būtų minkštas ir sultingas, jums reikės keptuvės arba kepsninės. Ir dar keli prieskoniai, kuriuos galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Ingridientai
- Kiaulienos sprandinė 2 kg
- Druska 1 šaukštelis
- Garstyčios 25 g
- Pipirų mišinys 5 g
- Česnako milteliai 4 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg.
- paprika 4 g
Šiam patiekalui geriausia imti kiaulienos sprandinę, kurioje gausu riebalų gyslų. Kepimo metu riebalai išsilydys ir prasiskverbs į mėsą. Įtrinkite jį aliejumi.
- Šiam patiekalui geriausia imti kiaulienos sprandinę, kurioje gausu riebalų gyslų. Kepimo metu riebalai išsilydys ir prasiskverbs į mėsą. Įtrinkite jį aliejumi.
- Tada į mėsą atsargiai įtrinkite visų prieskonių mišinį: druską, česnako miltelius, paprikas, papriką, garstyčias.
- Marinuokite mėsą po plėvele keletą valandų, kad ji spėtų susigerti prieskonių aromatu. Tada kepkite karštoje keptuvėje po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Tada dar dvi minutes iš abiejų pusių ir taip toliau, kol išbėgusios sultys nebebus raudonos.
Žinoma, mėsos iškepimą geriau patikrinti specialiu termometru. Jei turite galimybę ja pasinaudoti, žinokite, kad ideali temperatūra paruoštai kiaulienai yra 77 laipsniai pačiame gabalo centre. Galite padalyti į kelis sultingus kepsnius, tačiau atsižvelkite į šią konkrečią temperatūrą. Tikimės, kad šis paprastas receptas nustebins jus taip pat, kaip ir mus.
