Siūlau jums pietums naujos sriubos receptą. Jis sotus, aromatingas ir labai skanus. Jame yra grybų, mėsos ir grikių. Sriuba gana įdomaus skonio. Jūsų artimiesiems tikrai patiks ir jie taps dažniausiu svečiu ant jūsų stalo. Ingridientai
- Vanduo 3,5 litro
- Kiaulienos šonkauliukai 500 g
- Grikiai 100 g
- Bulvė 800 g
- Svogūnai yra svogūnai 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Grybai yra švieži 200 g
- Juodųjų pipirų žirneliai 4 vnt
- Lauro lapas 2 vnt
- Druska 1 valgomasis šaukštas.
- Česnakai 2 dantys
PARUOŠIMAS:
1. Šonkauliukus supjaustykite porcijomis ir sudėkite į keptuvę. Supilkite vandenį ir padėkite ant viryklės. Užvirinkite ir pašalinkite putas.
2. Grybus supjaustykite griežinėliais. Dėti ant sausos keptuvės ir kepti, kol išgaruos skystis.
3. nuvalykite svogūną ir supjaustykite mažais gabalėliais. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Nuluptas bulves supjaustykite savavališkais gabalėliais.
4. Į grybus įpilkite aliejaus ir svogūnų. Pakepinkite svogūnus iki skaidrumo ir suberkite morkas. Viską išmaišyti ir kepti 5-6 minutes.
5. Į sultinį įberkite pipirų ir druskos. Virkite 30 minučių.
6. Grikius pakepinkite sausoje keptuvėje 5-6 minutes retkarčiais pamaišydami.
7. Į sultinį supilkite bulves ir daržoves. Viską sumaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Tada suberkite grikius ir virkite, kol beveik paruošite. Tada dedame lauro lapą ir susmulkintą česnaką.
8. Paruoštą sriubą patiekite su žalumynais ir krekeriais.