Pomidorų sultyse troškintas kopūstų troškinys ne ką prastesnis nei su klasikiniu padažu. Vietoj sulčių puikiai tinka pomidorų pasta.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kopūstai, 1 vnt.;
- malta mėsa, 500 g;
- ryžiai, 200 g;
- svogūnas, 4 vnt.;
- morkos ir saldžiosios paprikos po 1 vnt;
- česnako, 3 gvazdikėlių;
- sviestas, 2 šaukštai;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirai, žalumynai pagal skonį;
- čiobreliai, 2 arbatiniai šaukšteliai;
- pomidorų sulčių arba vandens, 1,3 l.
Virimo procesas
Svogūną ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Pirmiausia pakepinkite svogūną, tada suberkite saldžiąją papriką ir morkas, pomidorų pastą, pagal skonį druskos ir šiek tiek cukraus. Išmaišykite ir troškinkite, kol daržovės bus paruoštos.
Pagal skonį įdėkite gabalėlį sviesto ir smulkiai supjaustytą česnaką. Mes vėsiname.
Faršą sumaišyti su daržovėmis, virtais ir atvėsusiais ryžiais, išmaišyti.
Kopūstų lapai ruošiami kaip įprasta, verdančiame vandenyje porą minučių verdame kol suminkštės.
Su malta mėsa formuojame kopūstų suktinukus ir dedame į indą.
Supilkite pomidorų sultis arba vandenį ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol iškeps. Kad patiekalas būtų aromatingas ir turėtų visą skonio puokštę, į pomidorų sultis įberkite druskos ir cukraus pagal skonį, aromatinių žolelių ir žalumynų.