Jei laikotės dietos arba stengiatės laikytis sveikos mitybos, greičiausiai dažnai valgote mėsą. Tai tikrai maistingas ir sveikas būdas aprūpinti organizmą liesais baltymais.
Tačiau nuolat verdanti vištienos krūtinėlė be jokių prieskonių, druskos ir garnyro gali būti nuobodu. Skonio receptoriai pavargsta nuo monotonijos, kyla pavojus suvalgyti kai kurių kenksmingų maisto produktų.
Kad tokia situacija nepasikartotų, patariame šiek tiek palengvėti ir pasigaminti skanių ir ne monotoniškų vištienos patiekalų.
Keptos vištienos ingredientai:
grietinė - 100 g;
vištienos filė - 800 g;
sojos padažas - 2 šaukštai. l.;
miltai - 4 šaukštai. l.;
garstyčios - šaukštelis;
vištienos kiaušinis - vnt.;
česnakai - 3 gvazdikėliai;
druska - 0,5 šaukštelio.
Keptos vištienos paruošimas:
Į dubenį su grietine įmuškite kiaušinį, suberkite garstyčias ir druską. Specialiu presu į mišinį įtrinkite česnako skilteles ir šluotele išmaišykite ingredientus.
Vištienos mėsą supjaustykite ne didesnėmis kaip cm storio dalimis, užpilkite filė paruoštu grietinės padažu. Į mišinį įpilkite sojos padažo ir rankomis išmaišykite mėsą marinate.
Indą su vištiena uždarykite maistine plėvele. Padėkite filė porai valandų į šaldytuvą.
Praėjus nurodytam laikui, įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus.
Marinuotą vištieną pabarstykite miltais ir išmaišykite. Sudėkite filė gabaliukus į karštą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kai vištiena apkeps, sumažinkite ugnį ir kepkite mėsą uždengtą 5-7 minutes.
Dėl to gauname skanią vištienos mėsą grietinės marinate.

