Labai sultingi, minkšti, kvapnūs kiaulienos šonkauliukai su bulvių garnyru. Skonio paslaptis slypi marinate.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaulienos šonkauliukai arba mėsa, 2 kg;
– bulvės, 6 vnt;
– česnakas, tarkuotas su druska, 2 litrai augalinio aliejaus;
– paprikos ir pomidorai;
– svogūnas, 2 vnt.
Marinatui reikės :
– vanduo, 100 ml, pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas, paprika, apyniai-suneli, raudonieji ir juodieji pipirai, kalendra, raudonėlis, bazilikas, po 1 šaukštelį, druska pagal skonį, žolelės.
Virimo procesas
Paruoškite mėsą, šonkaulius arba mėsą supjaustykite porcijomis.
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus iki vientisos masės. Šonkauliukus aptepkite marinatu ir viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių, geriausia ilgiau.
Bulves supjaustykite griežinėliais ir pagardinkite druska bei česnaku.
Pomidorus ir paprikas supjaustykite pagal pageidavimą.
Imame foliją, supjaustome gabalėliais – kiekis priklauso nuo to, kiek patiekalo porcijų gaminsite svečiams.
Ant kiekvieno folijos gabalėlio dedame po porą šonkaulių, keletą bulvių griežinėlių, pomidorų ir saldžiosios paprikos griežinėlius, uždengiame folija ir visas porcijas perkeliame į kepimo skardą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 1 val.
Patiekdami tiesiog išvyniokite foliją, padėkite į lėkštę ir pabarstykite žolelėmis.