Naminių uogų skonis yra daug geresnis nei iš parduotuvės.
Jei nusprendėte pradėti jas auginti, parodysime keletą įdomių gudrybių braškėms tręšti, kurių dėka jūsų derlius bus tikrai tobulas!
Tiesiog paprasta procedūra iš „YouTube“ kanalo ir pamatysite, koks bus didelis braškių derlius.
Galime sakyti, kad derlius bus toks, kurio negalėsite vieni suvartoti.
Jei nuspręsite braškes tręšti taikydami mūsų metodą, pradžioje turime pasakyti, kad tai visiškai nesudėtinga.
Viskas, ko jums reikia, yra pagrindinis ingredientas, tai yra jodas.
Jo kiekis priklauso nuo to, kada nusprendėte tręšti. Procesas turi tris etapus.
Pirmas etapas
Pirmasis etapas turėtų vykti tuo metu, kai jūs vis dar ruošiate dirvą braškių auginimui.
Į 10 litrų vandens patartina naudoti 20 lašų jodo.
Gerai išmaišykite, tada kruopščiai palaistykite paruoštas duobutes šiuo mišiniu.
Antras etapas
Pasodinus braškes, galite pereiti į antrąjį etapą. Tai įvyksta iki braškių žydėjimo.
Čia jums reikės 15 lašų jodo tam pačiam 10 litrų vandens kiekiui, taip pat vieno puodelio kokybiškų medienos pelenų.
Ir tuo viskas nesibaigia, nes tai taip pat yra reikalingas vienas arbatinis šaukštelis boro rūgšties.
Trečias etapas
Šis etapas įvyksta tada, kai braškės jau žydi ir reikia palaikyti žydėjimo intensyvumą.
Čia braškių tręšimas yra daugiau palaikomojo poveikio, todėl jums reikės 10 litrų vandens ir 10 lašų jodo.
Kaip tai padaryti?
Žinoma, tuo naudotis labai paprasta. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai iš atskirų ingredientų padaryti tirpalą, kuriuo pirmajame etape laistysite dirvą, o kituose – braškes.
Tai reiškia, kad kiekvienas krūmelis turėtų gauti apie 500 ml duoto tirpalo, kuris yra geresnis už bet kokias trąšas.
Yra ir antras naudojimo būdas, kurio metu paruoštas tirpalas supilamas į purkštuvą ir braškės purškiamos.
Veikliosios medžiagos jas pasiekia tiesiogiai per lapus.
Taigi, tik nuo jūsų priklauso, kurią procedūrą nuspręsite naudoti. Pasirinkti būdai gali būti derinami.
Kodėl verta naudoti jodą?
Jodas vaidina svarbų vaidmenį gyvybiškai svarbioje augalų veikloje, net normaliai vykstant jų fiziologiniams procesams.
Jis dalyvauja atskirų amino rūgščių ir baltymų (esančių jų sudėtyje) sintezėje, yra natūralus antiseptikas, dalyvauja kvėpavime, fotosintezėje ir azoto apykaitoje.
Šis mikroelementas veiksmingas prieš daugumą grybų, virusų ir bakterijų – jis ypač efektyvus kovojant su pelėsiu, puviniu ir miltlige.
Jodo trūkumas augaluose gali sumažinti jų atsparumą įvairioms ligoms.
Jodo trūkumo priežastis gali būti šio elemento trūkumas dirvožemyje (ypač durpėse, smėlingose ir pasėlių nualintose dirvose).
Per rūgštus dirvožemis yra nepalankus jodui – juose jodas iškart pereina į apatinius sluoksnius ir tampa neprieinamas augalams.
Natūraliausias jodas yra derlingoje juodoje dirvoje, žemumose ir ypač pakrančių zonose.
Vizualiai nustatyti šio mikroelemento trūkumą augaluose yra gana sunku, nes kai kurie požymiai sutampa su kitų ligų simptomais ir kenkėjų veikimu.
Todėl rekomenduojame atlikti nors profilaktinį augalų tręšimą jodu – jis bus naudingas bet kuriame darže ir tikrai nepakenks augalams.