Baklažanų paplotėliai – tai patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir nepakartojamas skonis. Jie gali būti puikus pasirinkimas užkandžiams ar pilnaverčiam maistui, taip pat paįvairinti kasdienį valgiaraštį.
Baklažanų įdarytus paplotėlius galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje.
Abiem atvejais jie būna skanūs ir kvapnūs. Tačiau kepami pyragėliai tampa naudingesni, nes nėra kepami aliejuje.
paruoškime baklažanų pyragėlius
.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 800 g;
- Šiltas vanduo – 400 ml;
- augalinis aliejus – 5 valg;
- Šviežios mielės – 25 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: baklažanai – 1 vnt;
- cukinija – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- kalendros – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Druska – ⅓ šaukštelio druskos.
Baklažanų paplotėlių paruošimas:
Ištirpinkite mieles 200 ml šilto vandens, supilkite likusį vandenį, druską ir cukrų. Į mielių skystį supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus, palaipsniui suberkite miltus
, užminkykite minkštą elastingą tešlą, palikite ją po rankšluosčiu 30 minučių. Per tą laiką paruoškite įdarą, baklažaną ir cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais
, cukiniją ir baklažaną palikite 5 minutėms, tuo metu keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Į svogūnus suberkite smulkintą česnaką, tada sudėkite baklažanus ir cukinijas ir
10 minučių pakepinkite įdarą. Įdarą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, užpilkite plaktu kiaušiniu ir išmaišykite
. Susmulkinkite kalendrą ir petražoles, suberkite į įdarą ir porą minučių pakepinkite po dangčiu. Padalykite tešlą į mažus
ritinėlius
, palikite juos 10 minučių po rankšluosčiu
, tada iškočiokite kiekvieną ritinėlį ir įdėkite į juos įdaro.
Suvyniokite įdarą į tešlos vamzdelius, galus užlenkite į vidų
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Šiuos paplotėlius taip pat galite kepti orkaitėje.
Tai sotūs ir sultingi pyragėliai su baklažanais ir cukinijomis.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
