Visą vasarą kepu pyragus su šiuo įdaru. Skanus receptas: geriausia pyrago tešla

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanų paplotėliai – tai patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir nepakartojamas skonis. Jie gali būti puikus pasirinkimas užkandžiams ar pilnaverčiam maistui, taip pat paįvairinti kasdienį valgiaraštį.

Baklažanų įdarytus paplotėlius galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje.

Abiem atvejais jie būna skanūs ir kvapnūs. Tačiau kepami pyragėliai tampa naudingesni, nes nėra kepami aliejuje.

paruoškime baklažanų pyragėlius

.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 800 g;
  • Šiltas vanduo – 400 ml;
  • augalinis aliejus – 5 valg;
  • Šviežios mielės – 25 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: baklažanai – 1 vnt;
  • cukinija – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • kalendros – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • Druska – ⅓ šaukštelio druskos.

Baklažanų paplotėlių paruošimas:

Ištirpinkite mieles 200 ml šilto vandens, supilkite likusį vandenį, druską ir cukrų. Į mielių skystį supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus, palaipsniui suberkite miltus

, užminkykite minkštą elastingą tešlą, palikite ją po rankšluosčiu 30 minučių. Per tą laiką paruoškite įdarą, baklažaną ir cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais

, cukiniją ir baklažaną palikite 5 minutėms, tuo metu keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Į svogūnus suberkite smulkintą česnaką, tada sudėkite baklažanus ir cukinijas ir

10 minučių pakepinkite įdarą. Įdarą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, užpilkite plaktu kiaušiniu ir išmaišykite

. Susmulkinkite kalendrą ir petražoles, suberkite į įdarą ir porą minučių pakepinkite po dangčiu. Padalykite tešlą į mažus

Taip pat skaitykite:  Restoraninis patiekalas per 20 minučių! Visi klausia recepto

ritinėlius

, palikite juos 10 minučių po rankšluosčiu

, tada iškočiokite kiekvieną ritinėlį ir įdėkite į juos įdaro.

Пирожки с такой начинкой готовлю все лето. Вкусный рецепт: лучшее тесто для пирожков

Suvyniokite įdarą į tešlos vamzdelius, galus užlenkite į vidų

. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Пирожки с такой начинкой готовлю все лето. Вкусный рецепт: лучшее тесто для пирожков

Šiuos paplotėlius taip pat galite kepti orkaitėje.

Пирожки с такой начинкой готовлю все лето. Вкусный рецепт: лучшее тесто для пирожков

Tai sotūs ir sultingi pyragėliai su baklažanais ir cukinijomis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *