Blynai – senovinis slavų patiekalas, glaudžiai susijęs su pagonybe. Praeityje rytų slavai garbino savo pagoniškus stabus. Tai buvo daroma tam, kad derlius, pasėliai, gyvuliai ir kita tautų veikla būtų sėkminga. Dažniausiai garbinimas vykdavo pavasarį. Taip atsirado Blynų
dienos
šventė
. Blynų dieną žmonės kepdavo plonus miltinius pyragėlius – blynus. Yra prielaida, kad žodis blynas kilo iš senovinio „mlin”, t. y. aliejus.
Priėmus krikščionybę, blynai nuo žmonių stalo neišnyko. Priešingai, jie įgavo ne pagonišką, o religinį koloritą. Papasakosime apie plonus rududu blynus.
Blynų ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Miltai – 170 g;
- Vanduo – 250 ml;
- Pienas – 250 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 10 ml.
Blynų paruošimas:
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su vandeniu. Skystį į miltus pilkite palaipsniui dalimis
. Į tešlą supilkite kiaušinių mišinį ir augalinį aliejų ir kruopščiai išmaišykite. Į tešlą supilkite pieną ir toliau maišykite skystą blynų tešlą
. Keptuvę lengvai patepkite augaliniu aliejumi ir ant paviršiaus pilkite po samtelį tešlos.

Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.

Taip iškepsime plonus skanius blynelius. Jie patiekiami su grietine, kondensuotu pienu ir uogiene.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





