Du paprasti receptai, kuriuos siūlome įsidėmėti per Velykų šventes. Kepta ir virta krūtinėlė.
Norint kepti krūtininę orkaitėje, reikia:
–
Druskos, paprikos, džiovintų svogūnų, pipirų, prieskoninių žolelių,
po
1 šaukštelį
; – česnako, 4 skiltelių
; – svogūno, 1 vnt;
– lauro lapo, 3 vnt.
Paruošimo eiga
Šonkauliuką supjaustykite aštriu peiliu skersai, neperpjaudami
iki galo. Sumaišykite visus prieskonius ir druską, smulkintą česnaką, augalinį aliejų ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą. Palikite marinuotis 1 valandą
. 1 valandą kepkite orkaitėje po folija 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Virtam krūtinkauliui paimkite:
–
svogūną, 1 vnt;
– pipirų grūdelius, 10 vnt;
– druską, 1 valgomąjį šaukštą
; – vandenį,
1 litrą
; – česnaką, 4 skilteles
; – lauro lapą, 3 vnt; –
prieskonius
.
Paruošimo procesas
Visus prieskonius ir druską ištirpinkite vandenyje, sudėkite gabalėliais supjaustytus svogūnus ir uždengę sudėkite krūtinėlę. Virkite 40 minučių.
Patarimas: virtą krūtininę taip pat galima ištepti įvairių mėsai skirtų prieskonių ir sausų žolelių mišiniu ir palikti marinuotis 1-2 val. Tokiu atveju mėsa bus aromatinga, pikantiška ir aštri.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
