Šį kartą ruošiame skanius ir aromatingus varškės rutuliukus, kuriuos paruošti paprasta ir greita. Karšti jie turi nuostabią traškią plutą ir oro tekstūrą, o atvėsę tampa minkšti ir tirpsta burnoje.
Kaip pasidaryti varškės rutuliukus:
Dubenyje sumaišykite varškę, cukrų, druską, vaniliną ir kiaušinius. Viską gerai išmaišykite šakute. Jei varškė turi didelių grūdų, geriau naudoti maišytuvą.
Suberkite pusę porcijos miltų ir sodos, vėl viską gerai išmaišykite.
Palaipsniui suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą iki minkštos ir šiek tiek lipnios. Stenkitės nepersistengti su miltais, kad rutuliukai būtų minkšti ir minkšti.
Sudėkite tešlą atgal į dubenį ir ant viršaus pabarstykite šiek tiek miltų. Tai palengvins darbo su testu procesą. Nuimkite mažus maždaug graikinio riešuto dydžio tešlos gabalėlius ir suformuokite iš jų rutuliukus.
Suformuotus rutuliukus dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Į kaušelį supilkite tiek augalinio aliejaus, kad panardinus rutuliukai neliestų dugno. Aliejus turi būti gerai pašildytas.
Kai įdėsite rutuliukus į aliejų, jie nusės į dugną ir gali šiek tiek prilipti, todėl greitai ir švelniai išmaišykite juos šaukštu.
Kepimo metu rutuliukai apsivers savaime. Jei pastebėjote, kad viena pusė lieka šviesesnė, atsargiai šaukštu apverskite rutulį.
Kepkite rutuliukus ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes. Jei karštis per žema, rutuliukai sugers daug aliejaus, o jei per aukšta – nespės iškepti iš vidaus.
Gatavus varškės rutuliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Šie pyragaičiai puikiai tiks prie arbatos arba kaip saldus skanėstas prie kavos.