Du įprasti sovietinės vaikystės patiekalai, kurių dabar negalite paragauti 

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vaikystėje daugelio maisto produktų skonis atrodė visiškai kitoks. Jis viliojo ir buvo geidžiamas. Kai kurie iš labiausiai paplitusių maisto produktų buvo tikri delikatesai. Paimkite bent paprastą koldūną. Sovietmečiu buvo labai skanu. O jei pakepinti keptuvėje ir uždėti ant šviežios duonos gabalėlio, tai be galo skanu. Ir tiesiog sumuštinis su dešra buvo labai skanus. 

    Dabar dešrelės visai nevienodos. Jie pasakojo, kad Sovietų Sąjungos laikais dešrelės buvo gaminamos iš tualetinio popieriaus, mėsos nuopjovų, gyslų. Bet kažkaip susidūriau su modernia dešra. Pjaustant buvo dygliuotas. Ir tai ne perkeltine prasme. Iš jo kyšojo kai kurie spygliai. Labiausiai tikėtina, kad tai yra sumalti kaulai. Druska buvo dedama iš širdies, matyt, kad vartotojas nepajustų pakeitimo. 

    Sovietmečiu net livūras toks nebuvo. Net pigiausias „Arbatos kambarys“ niekuo nepatenkino. Gal anksčiau „papildai“ buvo kokybiškesni nei dabar?

    Kam visa tai? Tiesiog mano vaikystėje populiarus patiekalas buvo jūreiviško stiliaus makaronai su kepta dešra. Ir tai buvo nepaprastai skanus patiekalas. 

    Kitas skanėstas – želė. Tiesiog briketuotas sausas mišinys jo paruošimui. Daugelis net vaišinosi juo neskiesti. Labai skanu buvo jį kramtyti. Kremas ir vaisių bei uogų putėsiai buvo parduodami ta pačia forma. 

   Kad ir kaip buvo paruošta, buvo skanu. Nusprendžiau kažkaip prisiminti vaikystę, nusipirkau ruošinį ir pardaviau. Tada negalėjau išplauti dažų iš keptuvės, nes jie pateko į emalį. 

  Vaikystėje produktas buvo skanus ir nieko nenuspalvino. Kodėl anksčiau taip buvo, o dabar visiškai kitaip? Tas laikas dažnai kritikuojamas, esą maistas pagamintas iš kažko nežinomo, nes nebuvo didelio produktų pasirinkimo. Bet tuo pačiu metu visi išgyveno ir buvo sveikesni. Tiesiog pasirodo, kad kai pradedi prisiminti vaikystės skanėstus, supranti, kad šiuolaikiniame pasaulyje jų nerasi. Ne, jie nenustojo jų gaminti, tiesiog labai pasikeitė jų kokybė. 

Taip pat skaitykite:  Pusryčiai po 10 minučių. Ačiū uošvei, kad pasiūlė skanų ir greitą receptą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.