Ingredientai:
Dėl pagrindo:
- Miltai – 280 g
- Cukrus – 80 g
- Sviestas – 100 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
- vanilinis cukrus – 8 g
- Druska – pagal skonį
- Riešutai (nebūtina) – 50 g
Įdarui:
- Abrikosai – 600 g
- Cukrus – 90 g
- Sviestas – 10 g
Paruošimas:
Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, suberkite abrikosus ir virkite, kol sutirštės.
(Patarimas: kad sutaupytumėte laiko, galite naudoti jau paruoštus abrikosų konservus arba marmeladą).
Miltus persijokite į dubenį, suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite.
Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite, suberkite į miltus ir sumalkite į trupinius.
Atskirame inde sumaišykite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į trupinių mišinį.
Tešlą minkykite rankomis, palikdami trupinių tekstūrą.
Didžiąją dalį tešlos dėkite į kepimo indą (⌀ 22 cm), nuspauskite dugną ir suformuokite šonus.
Tolygiai paskleiskite abrikosų įdarą.
Ant viršaus pabarstykite likusius trupinius ir smulkintus riešutus.
Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
(Patogumui rekomenduojama naudoti formą su nuimamu dugnu).
Mėgaukitės kvepiančiu pyragu prie arbatos puodelio su savo artimaisiais!