Subtilus abrikosų pyragas su traškia tešla ir traškiu užpilu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Dėl pagrindo:

  • Miltai – 280 g
  • Cukrus – 80 g
  • Sviestas – 100 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
  • vanilinis cukrus – 8 g
  • Druska – pagal skonį
  • Riešutai (nebūtina) – 50 g

Įdarui:

  • Abrikosai – 600 g
  • Cukrus – 90 g
  • Sviestas – 10 g

Paruošimas:

Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, suberkite abrikosus ir virkite, kol sutirštės.
(Patarimas: kad sutaupytumėte laiko, galite naudoti jau paruoštus abrikosų konservus arba marmeladą).

Miltus persijokite į dubenį, suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite.

Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite, suberkite į miltus ir sumalkite į trupinius.

Atskirame inde sumaišykite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į trupinių mišinį.

Tešlą minkykite rankomis, palikdami trupinių tekstūrą.

Didžiąją dalį tešlos dėkite į kepimo indą (⌀ 22 cm), nuspauskite dugną ir suformuokite šonus.

Tolygiai paskleiskite abrikosų įdarą.

Ant viršaus pabarstykite likusius trupinius ir smulkintus riešutus.

Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
(Patogumui rekomenduojama naudoti formą su nuimamu dugnu).


Mėgaukitės kvepiančiu pyragu prie arbatos puodelio su savo artimaisiais!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Jie suvalgys per 1 minutę. Naujos burokėlių salotos: kiekvienai dienai ir šventėms
Patiko? Pasidalink! Ačiū.