Laikas bėgs greitai ir 2025-ieji ateis labai greitai. Tai Žaliosios gyvatės metai ir jos šventė turi savo ypatybių. Būtina tinkamai padengti Naujųjų metų stalą ir tuo pačiu atsižvelgti į tai, kokių patiekalų negalima paruošti, kad neįtiktų metų šeimininkei ir taip neatstumtumėte sėkmės versle, pinigų ir kitos sėkmės.
Tuo pačiu yra patiekalų ir produktų, kuriuos reikia ruošti, jie yra skanūs ir Gyvatei tikrai patiks.
Nesame labai prietaringi žmonės (dauguma iš mūsų), tačiau daugelis bando prisirišti prie kokių nors prietarų kartą per metus Naujųjų metų išvakarėse. Tai suteikia pozityvumo ir energijos naujoms pradžiai ir pokyčiams į gerąją pusę visose gyvenimo srityse.
Pažiūrėkime į viską iš eilės.
Kaip turėtų atrodyti 2025-ųjų Naujųjų metų meniu?
Žalia medinė Gyvatė – ateinančių 2025 metų simbolis (kodėl medinis? Klausimas autorės!). Simbolizuoja ramybę, išmintį, apdairumą ir jėgą.
Manoma, kad gyvatė yra visaėdė ir, be mėsos patiekalų ir užkandžių, Naujuosius galima ir reikia papuošti pjaustytais vaisiais bei patiekalus puošti šviežiomis žolelėmis.
Patiekalus rekomenduojama ruošti gyvatės formos. …Tai gana prieštaringa ir nedaug kas taip vargins save. Užtenka ant stalo padėti gyvatės figūrėlę, kuri Naujųjų metų išvakarėse tikrai bus parduota kartu su įvairiomis dekoracijomis ir žaislais.
Ko neturėtumėte gaminti ir patiekti ant šventinio stalo Gyvatės metais?
2024–2025 metų naktį, norint neišgąsdinti metų šeimininkės Gyvatės ir neprarasti apsaugos, nerekomenduojama naudoti šių produktų:
Rūkyti kumpiai, dešrelės ir įvairių rūšių rūkyta mėsa;
Pusgaminiai;
Šaldymas (šaldyto maisto patiekalai). Manoma, kad jie – ne pirmas šviežumas. Tačiau taip yra.;
Per daug kaloringas ir riebus maistas.
Yra keletas kitų maisto produktų, kurie neturėtų būti patiekiami Naujųjų metų išvakarėse. Gyvatei jie nepatiks – tai yra:
Ankštiniai augalai, tokie kaip pupelės, avinžirniai ir lęšiai. Kažkodėl manoma, kad jie nėra Gyvatės skonio.;
Tortai su sodriu sviestiniu kremu ir panašūs kaloringi desertai.
Kas turi būti ant Naujųjų metų stalo 2025-aisiais Gyvatės metais?
Patiekalų ir užkandžių pasirinkimas didžiulis, nepaisant minėtų apribojimų.
Įvairūs mėsos ir žuvies patiekalai bei salotos prie jų. Virtą mėsą galima labai skaniai pagaminti su aromatingais prieskoniais. Vienintelė sąlyga – mėsa ir žuvis turi būti perkamos šviežios. Jei jis užšaldytas, atkreipkite dėmesį į gamybos ir laikymo laiką.
Geriau teikti pirmenybę paukštienai – vištienai, kalakutienai, antiena, putpeliai.
Taip pat ant šventinio stalo turėtų būti:
Vaisiai ir griežinėliai su jais. Galite virti keptus vaisius ir daržoves;
Jūs negalite turėti ankštinių augalų, bet galite turėti kukurūzų. Tegul tai būna salotose;
Kuo daugiau šviežių žalumynų. Be tradicinių petražolių su krapais, špinatų lapai ir salotos puikiai tinka patiekalams papuošti ir kaip užkandis prie salotų.
Naudojamos įvairios daržovės – kopūstai, morkos, burokėliai, pomidorai ir švieži agurkai.
Grybai tinka ir Naujųjų metų stalui.
Desertai ir saldumynai ant Naujųjų metų stalo – ką mėgsta Gyvatė?
Gyvatė neatsisako ir saldžių skanėstų. Galima patiekti sausainius su dribsniais, lengvus desertus su vaisiais, varškę, želė.
Tortai su šviesių rūšių kremu.
Pyragai ir pyragaičiai turi būti kuo lengvesni, be per daug kaloringos ir riebios grietinėlės.
Apibendrinant
Be patiekalų patiekimo ant Naujųjų metų stalo, norint sutikti metų meilužę, ant palangės reikia pastatyti lėkštę su pienu.
Tikėti ar ne ženklais, tradicijomis ir jų laikytis švęsdami Naujuosius – jūsų reikalas. Svarbiausia, kad šventės praeitų gerai, būtų linksmos ir suteiktų teigiamos energijos užtaisą kitiems metams.